قصهی استجابت دعا سرِ درازی دارد .
اکنون یکی از عوامل موثر در این امر را برایتان بازگو میکنم.
ضرب المثل "من میگم نره تو میگی بدوش" رو که حتماً شنیدید؟!
وقتی دعا میکنیم حتما باید سعی کنیم این ضرب المثل میان ما و خدا برقرار نشود.
حتماً میپرسید یعنی چه؟
برایتان میگویم:
آنچه ما در دعاهای خود از خداوند درخواست میکنیم باید مطابق نظام تکوینی و تشریعی عالم باشد.
لذا خواستههایی که از نظر تَکَوّن و یا شرع مقدس محال و ممنوعند، امکان اجابت نداشته و هرگز لباس وجود برخود نخواهند گرفت. از نظر ساختار این دنیا و نظام آفرینش که حرفهایها از آن به نظام تکوین یاد میکنند، امکان این که کُرهی ماه در درون یک تخم مرغ قرار گیرد وجود ندارد، و یا این که گاو نری دارای پستان پر از شیر شود، محال است.
حال اگر ما چهل شب نخوابیم و ضجّه بزنیم که خدایا پستان گاوم! را پرشیر کن، جا دارد که خدا در جوابتان بگوید: من میگم نره تو میگی بدوش؟!!
خلاصه آن که ما اگر آبروی خود را دوست داریم، باید در خواستهها و نیازهای خود بسیار مواظب باشیم تا دعایی نکنیم که مستجاب نشود که هیچ، نشانهی بیخردی ما نیز باشد.
داستان مردی که خود را برای طلب فرزند به ضریح امامزادهای بسته بود را شنیدهاید؟
بعد از چهل روز ظریفی از از او پرسید تو اصلا ازدواج کردهای؟
مرد گفت: نه!
ظریف گفت: بندهی خدا تو اول برو ازدواج کن، آن گاه به طلب فرزند بیا!
فکر کنم نظام تکوین و موافقت و مخالفت با آن برایتان شیر فهم شده باشد. اما نظام تشریع: همان دین یا شریعت است که مجموعهی قانون اساسی برای زندگی بشر بوده و مبیّن تکالیف و حدود اختیارات و آزادیهای بشر است. پس هرکس آن را بپذیرد، باید به آن قوانین عمل کند و پای را بر آنچه برایش ممنوع شده، نگذارد. این امر شامل خواستهها و دعاها هم میشود. لذا قانونگذار [که همان خداوند بلند مرتبه باشد] خواستهای که معارض با این قوانین باشد را به اجابت نمیرساند. علت آن نیز پر واضح است که وقتی قانون با نگاهی متعالی و تیزبین برای سعادت فرد و جامعه تدوین گشتهاست، خواستهای مخالف آن، قطعاً به ضرر فرد و یا جامعه بوده و اجابت آن نقضیاست به قانون از سوی خود قانونگذار که این کار با حکمت پروردگار سازگار نیست.
بنده حتی میخواهم بگویم درخواست چنین دعایی برای خودِ شخص نیز نوعی بیکلاسی است. چون از بیخردی و دور بودن وی از حکمت، خبر میدهد ( مثل همان مردی که دنبال فرزند بود!.)
خلاصه آن که، ما که آبروی خود را دوست داریم، باید در بیان خواستهها و نیازهای خود، بسیار مواظب باشیم تا دعایی نکنیم که، مستجاب نشود که هیچ، نشانهی بیخردی ما نیز باشد.
منبع: تبیان(با تغییر و اضافات) +کورش زارعی بهجانی یکشنبه 86 دی 9 10:38 صبح پیام
تو تنها اتفاقیست که نیفتادهست ()
|