میلاد خجسته بانوی صبر و مهربانی حضرت زینب سلام الله علیها و روز پرستار مبارک باد.
برای شناخت مقام علمی حضرت زینب(علیهاالسلام) میتوان به موارد بسیار زیادی استناد کرد از جمله:
- خطبههای بسیار بلند و پرمحتوایی که از آن بانوی گرامی به جای مانده است.
- به شهادت همهی تاریخ نویسان در کوفه، کلاسهای تفسیر و آموزش قرآن داشتند و زنهای کوفه را با قرآن و احکام اسلامی آشنا میساختند.
- راویان بزرگی چون عبدالله بن عباس از ایشان روایتهای زیادی را نقل میکنند که از جمله این روایات، خطبهی تاریخی حضرت زهرا علیهاالسلام است. این در حالی است که زینب(علیهاالسلام) در زمان خوانده شدن این خطبه پنج یا شش سال بیشتر نداشتند و ابن عباس با این عبارت از آن حضرت در روایاتی که از او نقل میکند، یاد کرده است: «حدثنی عقیلتنا زینب؛ «بانوی فهیم و اندیشمند ما زینب بر من چنین روایت کردند.»
و برخی از او با تعبیر «حبر" و "بحر» یعنی سرشار از علم و دریای علم یاد میکنند. حتی زمانی که در مجلس یزید آن خطبه آتشین را بیان کردند، یزید در بارهاش گفت: اینان خاندانی هستند که فصاحت و دانش و معرفت را از پیامبر به ارث بردهاند و آن را با شیر مادر نوشیدهاند.
از شیخ صدوق روایت شده است که حضرت زینب(علیهاالسلام) به جهت علم و دانش زیادی که داشتند، از سوی امام حسین(علیهالسلام) نیابت خاص داشت و مردم در مسایل شرعی(حلال و حرام) به ایشان رجوع میکردند. در یک مورد نقل شده است روزی امام حسن و امام حسن (علیهماالسلام) در بارهی بعضی از سخنان پیامبر اکرم(صلیالله علیه و آله) با هم گفتگو میکردند، حضرت زینب(علیهاالسلام) وارد شدند و در بحث ایشان شرکت کردند و مساله را با تمام صوری که داشت با تفصیل تمام تبیین فرمودند.
امام حسن(علیهالسلام) وقتی این توانایی فوقالعادهی خواهر را دیدند، خطاب به او فرمودند: «انک حقا من شجرة النبوة و من معدن الرسالة»؛ به راستی که تو از درخت نبوت و معدن رسالت هستی.
برگرفته از ماهنامه قاصدک بهجان شماره 28 +کورش زارعی بهجانی سه شنبه 89 فروردین 31 8:24 صبح پیام
تو تنها اتفاقیست که نیفتادهست ()
|